perjantai 1. joulukuuta 2017

Jouluntaikaa, ensimmäinen kalenterin luukku on avattu

Tänään alkoi jouluntaika. Joulukalenterin ensimmäinen luukku on avattu kaikkialla maailmassa. Työkaveri kertoi, että tänä aamuna ei ollut lapsia tarvinnut houkutella heräämään. Tikkana olivat olleet ylhäällä. Meikäläinenkin avasi kalenterin luukun. Tonttukalenteri on ollut seinällä jo jonkin aikaa, ja joka päivä luukun avaan heti aamutuimaan. Sain kalenterin paikallisen maakuntalehden jakamana jokin aika sitten. Kalenterissa on numerosarja ja jos onni käy, niin arvonnassa kenties jotain voitan. Veikkauksellakin on myynnissä oma joulukalenteri.

Joulukalenteri alias adventtikalenteri on adventin aikaan ja joulun odotukseen liittyvä ja sen avulla lasketaan päiviä jouluun. Joulukalenteri kuuluu usein päivittäinen yllätys kuvan tai pienen lahjan muodossa. Ensimmäisen painetun adventtikalenterin toi markkinoille toi saksalainen Gerhard Lang -yhtiö vuonna 1904, jo toista sataa vuotta sitten.

Suomeen adventtikalenterin toivat  partiolaiset, jotka edelleen myyvät kalentereita toimintansa rahoittamiseksi. Nyt kaupoissa on toinen toistaan erilaisia kalentereita. Huippusuositut kalenterit kuulemma ovat loppuneetkin, mikäli ei ole hyvissä ajoin liikkeellä.

Valoisaa ja rauhallista joulun aikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti