lauantai 16. joulukuuta 2017

Kansalaisten narinan aiheita: Posti kulkee milloin sattuu ja katuja ei aurata

On ihana asia, että on talvi ja talvella pitää olla lunta. Mutta rajansa kaikella. Hieman voisi jo tuo lumen tulo hellittää. Lunta tulee aina vain lisää ja lisää ja aurauksen kanssa on ongelmia. Nyt alkaa jo mitta täyttyä kaupungin asukkailla. Palautetta katujen huonosta auraamisesta sataa kaupungille. Kaupunki ei  kuitenkaan voi lisätä aurauskalustoaan, vaikka lunta tulisi ennätysmäärä. Viime aikoina kuntalaiset eivät ole olleet tyytyväisiä teiden ja katujen talvikunnossapitoon. Aurauskalusto lähtee hommiin kun tielle on satanut viisi senttiä lunta. Pääväylät ja pyörätiet avataan ensin.

Lumisateet yleensä sattuvat juuri viikonlopun aikaan ja asuntokadut saatetaan aurata vasta maanantaina. Katuja on paljon Kajaanissa. Onneksi itsellä työmatka on vain kaksi kilometriä. Pääsen tuon matkan vaikka "pyörimällä". Pari vuotta sitten kävikin niin, että piha oli ympäripyöreänä lumesta. Postinjakajakaan ei päässyt postilaatikolle, vaan joutui jättämään auton kadun varteen. Onneksi jalkakäytävä oli jo aurattu ja sitä pitkin tallustelin töihin. Seuraavana aamuna oli lähtö aamulla neljän junaan. Silloin tuumin, että onneksi ei tarvinnut lähteä edellisenä aamuna. Pihasta kun ei päässyt autolla liikkeelle.

Tästäpä sitten aasinsillan kautta päästäänkin toiseen narinan kohteeseen Postiin. Eräs kuntamme asukas kertoi saaneensa Postilta pyynnön lumen poistamisesta postilaatikon edestä, että postinjakaja saa postin jaettua. Asukas piti tätä huvittavana, postin jakamiselle kyllä pitää aurata, mutta kaupunki ei voi aurata tietä. Joku katu oli ollut auraamatta useita päiviä. Kaikki kadut oltiin kyllä saatu lopulta aurattua keskiviikkoon mennessä.

Postiinkaan ei voi enää luottaa niin kuin ennen, onnittelukortin perille meno kestää viikon. Varsinkin haja-asutusalueilla posti kulkee miten sattuu. Tämä on aiheuttanut kovasti mieliharmia ihmisille. Iltamyöhällä kun on postinsa saanut laatikosta noutaa. Parhaillaan eletään Postin kiireisintä aikaa. Toivottavasti kaikki kortit saadaan jaettua. Voimia ja jaksamista postin jakajille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti