perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulu herättää tunteita - jouluseimen äärelle

Arkihuolesi kaikki heitä, mieles nuorena nousta suo, armas joulu kutsuu jo meitä...

Joulun pyhät lähestyvät ja liikenne on ollut tänään vilkasta. Aamulla lentokone toi etelästä yhden joulun viettäjän, rakas tytär tuli joulun viettoon kotikonnuilleen. Tänään keli on ollut mukava ja sateita ei ole ollut häiritsemässä liikennettä. Huomisen tulijoille onkin sitten tulossa lumipyry. Olemme siis aivan joulun kynnyksellä ja väki on ollut liikkeellä isoissa kauppakeskuksissa. Ja arvatenkin monen pinna on voinut kiristyä. Kovasti on tänään uutisoitu kauppakeskusten tungoksista. Jumbosta ei ollut päässyt parkkihallista pois, 20 minuuttia oli jo yritetty, mutta vielä vain parkkihallissa oltiin. Täällä Kainuussa on ollut varsin rauhallista. Tulin iltapäivällä joulun viettoon Vuokattiin ja liikenne oli varsin rauhallista. Kävin lähikaupassa ja sielläkään ei ollut kassoilla ruuhkia.

Junat ovat loppuunmyytyjä tänään ja huomenna. Kovasti on väkeä siis tulossa etelästä joulun viettoon tänne pohjoiseen. Tervetuloa.

Kohta hiljennymme jouluseimen äärelle. Katolisissa maissa jouluseimiperinne on vanha ja koko perhe osallistuu jouluseimen tekemiseen. Jouluseimiperinne on kasvamassa meilläkin. Teimme tyttären kanssa vuosia sitten yhdessä jouluseimen. Muistan kuinka mukavaa sitä oli rakentaa. Valitettavasti se seimi ei ole enää tallessa.

Turvallista matkaa joulunviettoon matkaajille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti