sunnuntai 31. joulukuuta 2017

365 täynnä - minä tein sen!

Kun Suomi100 juhlavuosi käynnistyi, niin aloitin kirjoittamaan tätä blogiani. Silloin oli uuden vuoden juhlat juhlittu ja raketit  paukuteltu ja oli uuden vuoden ensimmäinen päivä. Minulle oli herännyt vuoden 2016 puolella ajatus, että juhlavuoden kunniaksi alan kirjoittamaan blogia, juhlavuoden jokaisena päivänä. Nyt tämä tavoite on toteutunut. Minä onnistuin, tämä on 365 kirjoitukseni. Monta kertaa meinasin antaa periksi. Blogissani olen kirjoittanut tavallisista arkipäivän asioista, havainnoistani ja ottanut kantaa mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Nyt olen aivan uuden vuoden kynnyksellä. Vuonna 2017 on tosiaan juhlittu monin eri tavoin Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Juhlia on ollut valtakunnallisesti ja paikallisesti kuin myös koti- ja lähipiirissä. Hieman enemmän olisin toivonut "karnevaalimeininkiä" eli kansanomaista juhlintaa kaduille, toreille ym.

Tämän vuoden raketit ovat vielä ampumatta. Täällä Kajaanista kaupungin ilotulituksesta tulikin hankalampi juttu. Kaupunkilaiset kun kimpaantuivat kun joutsenet joudutaan hätistelemään lempeästi pois ilotulituksen tieltä. Ilotulitus kun tapahtuu Linnanvirran ja Rauniolinnan alueella. Jo maaliskuussa paikka oli päätetty ja tapahtumakalenteriin merkitty. Jostain syystä joutsenet ovat nyt kuitenkin Kajaaninjoelle ilmestyneet. Joella on soudeltu ja näin joutsenia on lempeästi kehotettu menemään hieman kauemmaksi. Pahempi se olisi ollut, jos joutsenet olisivat hätissään lennelleet sähkölankoihin ym. Olen menossa paikalle, katsotaan nyt miten tässä käy, onko sitä ilotulitusta.

Vuoden 2017 aikana olin muun muassa 60-vuotishääpäivillä, 65-vuotissyntymäpäivillä, kansallispuistossa, Berliinin muurilla, elokuvissa, hautajaisissa, Pohjois-Karjalassa, valtionhotellissa, kuntosalilla, konsertissa, sukella talveen tapahtumassa, äänestysauton kyydissä, Kuusamossa, talousgurujen opissa, Kuopiossa, juhannusraveissa, Bomban talolla, tervaa, rautaa ja rosvoja kyläjuhlissa, tulevaisuuden kuusta istuttamassa, rompetorilla, markkinakadulla, Runoviikon avajaisissa, opastetulla kävelykierroksella, Lappeenrannan linnoituksella, merimuseossa, Presidentti Mauno Koiviston haudalla, Vallisaaressa, katsomassa Helsinki City maratonia, rakkaudenlukkojen sillalla, maalaismarkkinoilla, kekripukin poltossa, Ars Fennica 2017 näyttelyssä, kirjamessuilla, Finlaysonin alueella, Roosa nauha-illassa ym. ym.

Lisäksi haukuin hallituksen muutaman kerran, hämmensin sote soppaa, tein linnunpöntön, kävin äänestämässä kuntavaalissa, kohtasin hiljaisen kansan, haravoin pihaa lumisateessa, hämmästelin Amerikan presidentin toimia, söin vetyä ja atomia, bongasin Suomi100 logoa, olin tapaamassa toripolliisia, palasin hetkeksi ruskealle, vihreälle ja oranssille 1970-luvulle

sekä otin kantaa moniin asioihin, kirjoitin 365 kertaa.

Nyt on aika hieman hengähtää ja pyrin kirjoittamaan blogiini kerran kuukaudessa. Kun jokin asia oikein pännii, vaatii kannanottoa, mielipiteen esittämistä ym.

Hyvää uutta vuotta 2018. Tämä on minun Suomeni! Hyvä Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti