sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Sano se joulukukkasin

Suosituimmat joulun kukat ovat vuodesta toiseen joulutähti, ritarinkukka ja hyasintti. Jouluun on tasan kaksi viikkoa ja nyt on aika jo miettiä joulukukkia. Suosikkikukkani on ollut punainen joulutähti ja se kotiin on yleensä hankittu jouluksi. Enkä ole joulukukkani kanssa yksin, sillä suomalaiset hankkivat joulutähden yhtä varmasti kuin kuusen, kinkun ja lahjat. Hyasintti olisi hyvä, mutta sen tuoksu on niin voimakas.

Nyt ovat perinteet muuttumassa joulukukkienkin suhteen. Ihmiset ovat alkaneet koota omia istutuksiaan valmiiden sijaan. Materiaaleja haetaan kukkakaupoista ja luonnosta. Suurin osa joulukukista tuotetaan onneksi Suomessa. Tämä on erittäin hyvä asia kansantaloutemme kannalta. Aina kannattaa suosia kotimaista.

Mitäpä jos tänä vuonna tekisikin itse joulunkimpun. Miten olisi Suomi 100-kimppu:

yhdeksän valkoista ruusua
5 ritarinkannusta
muutama oksa eucalyptusta
mustikanvarpuja
tukikeppi
puolalankaa

Kimpun inspiraatio tulee kuulemma Suomen vaakunan yhdeksästä ruususta ja Suomen lipun väreistä. Tästä kimpusta tulee varmaankin hieno. No voi olla vain niin, että meikäläinen ei saisi kimpusta kovinkaan kaunista luomusta. Hirveästi kun ei ole noita floristin taitoja. Tämän kimpun tarvikkeet kuulostavat hyviltä. Haastavaa taitaisi olla saada noita mustikanvarpuja. Lumi on jo peittänyt maan...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti