maanantai 11. joulukuuta 2017

"Sydän metsässä" - taide innostaa ja puhututtaa

Kainuuseen rakennetaan parhaillaan uutta sairaalaa. Uuteen sairaalan halutaan myös taidetta. Taiteilijapankin haku päättyi viime viikon perjantaina. Haulla etsittiin taiteilijoita toteuttamaan uuden sairaalarakennukseen kuvataidetta. Kokonaisbudjetti tähän on 400 000 euroa. Ja asiahan tietysti herätti muun muassa somessa vilkasta keskustelua. Summa kauhistutti monia ja heidän mielestään summa on aivan liian suuri.
 
Minä ainakin arvostan julkisten tilojen taidetta. Minusta on mukava katsella taidetta tilassa käydessä. Uuden sairaalan tulevan taiteen teema on "Sydän metsässä". Hyvältä kuulosti tämä teema. Sopii tänne Kainuuseen. Metsä on meille tärkeä ja siihen on meillä aivan erityinen suhde.
 
Nyt haku on siis päättynyt ja mukaan ilmoittautui 230 taiteilijaa ja heistä noin 50 on kainuulaista. Joukossa on korkeatasoisia taiteilijoita Kainuusta ja muualta Suomesta. Aika mukava määrä on taiteilijoita ilmoittautunut mukaan kilpailuun. Valinnat tehdään tammikuussa. Valinnoissa painotetaan kainuulaisia kuvataideammattilaisia.
 
Mielenkiinnolla seuraan, millainen kokonaisuus kuvataidetta saadaan uuteen sairaalaan. No se sitten varmaan puhututtaa aikanaan.
 
Kainuun musiikkiopiston aulassa on Kain Tapperin taideteos Kuun valoa vuodelta 1984. Minusta teos on todella mukava ja katselen sitä mielelläni aina siellä käydessäni.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti