keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Kainuussa joulu rauhallinen - Posti toi oudon kortin

Kainuussa joulu oli sujunut varsin mallikkaasti ja rahallisesti. Poliisilla ja pelastajilla oli ollut varsin hiljaista ja vähän tehtävää. Hyvä niin. Tämä oli tosi positiivinen uutinen lukea näin joulun jälkeen. Kerrankin oli osattu elää rauhallisesti. Poliisin tietoon oli tullut vain yksi pahoinpitely. Kolmikko oli käynyt kadulla kulkijan kimppuun ja kaatanut kadulla kävelijän katuun, minkä jälkeen he olivat lyöneet ja potkineet uhria. Onneksi vain ruhjevammoilla selvittiin tällä kertaa. Uhrilla ei ollut mitään käsitystä, miksi hänen kimppuunsa oli käyty. Suomussalmella puolestaan oli pelastettu poro veden varasta. Ohikulkija oli huomannut jokeen joutuneen poron. Eläin saatiin onneksi turvaan vahingoittumattomana. Toivottavasti ei ollut joulupukin Petteri Punakuono. Lauantaisesta lumipyrystäkin selvittiin vähin vaurioin liikenteessä.

Tänään toi Posti meille postikortin. Kortin osoitekentässä oli minun ja mieheni nimet ja sukunimi ja osoitteena Kajaani. Posti oli liimannut osoitekenttään tarran, jossa oli meidän nimet ja osoite. Olimme löytyneet järjestelmästä. Kortti oli onnittelukortti, jossa luki "Hyvää joulua ja miehelleni toivotettiin synttäri onnea" ja kortin lähettäjä oli äiti. Mieheni äiti on kuollut jo 15 vuotta sitten ja mieheni on syntynyt keväällä. Kortti haudan takaa. Mieheni oli lievästi sanottuna ihmeissään. Kyllähän me ymmärrettiin, että ei äiti enää kortteja lähetä. Mutta kyllä tuli hieman kummallinen olo ja samalla toive, että kunpa äiti olisi vielä kortteja lähettämässä. Jossain on saman niminen pariskunta. Meillä kun on todella yleinen sukunimi.

Kortissa oli valkoisia kukkia. Kaivelin vähän nettiä ja katsoin, mitä valkoisista kukista sanotaan. Valkoinen käy kaikkien muiden kukkien värien kaveriksi. Valkeaa pidetään myös ilon värinä. Valkoinen kukka merkitsee puhtautta, viattomuutta, syvää luottamusta ja avioliittoa. Kuoleman äärellä valkoinen kukka tuo rauhaa ja lohtua sureville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti