maanantai 18. joulukuuta 2017

Hyvä joulumieli - ihmiset välittävät, kiitos

Tämän aamun lehdestä löytyi kolme hyvää asiaa, ihmiset välittävät. Ensimmäinen asia oli hyvä joulumieli avustustapahtuma. Tapahtumassa lahjoitettiin ruokaa kajaanilaisperheille yli 8000 euron edestä ja 30 perhettä sai pulleat ruokakassit ja pieniä lahjoja. Jouluyllätys avustustapahtumassa Jalmar 6 v sai uuden pulkan, pehmolelun, kirjan ja suklaarasian. Tapahtuma sai alkunsa kun Kajaanin adventtiseurakunta otti yhteyttä Kainuun soteen ja kysyi mukaan tapahtuman järjestämiseen. Sote tarttui mielellään tilaisuuteen, sillä avuntarvitsijoita on paljon. Yli 8000 euron summa koostui ADRA Finland säätiön, Teuvo Miettinen -säätiön ja yksityisen suomalaisen lahjoittamista varoista.

Hyvä joulumieli keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Kävin jo hieman tutkailemassa ko. verkkosivulla ja ehkäpä tähän voisin tehdä pienen lahjoituksen.

Toinen hyvä asia oli se, että ulkopuolinen puuttui raskaana olevan nuoren naisen pahoinpitelyyn  Kajaanissa. Onneksi vielä riittää sellaisia ihmisiä, jotka välittävät ja puuttuvat asiaan. Kainuun Prikaatin varusmies oli lähdössä lomille ja hän näki kuinka vanhempi mies kävi tummaihoisen naisen kimppuun ja löi naista. Varusmies taltutti tämän väkivaltaisen miehen. Paikalla oli kuulemma muitakin ihmisiä, mutta kukaan ei puuttunut tilanteeseen. Tämä rohkea varusmies on saanut paljon kiitosta puuttumisesta ja välittämisestä. Minäkin kiitän häntä. En hyväksy väkivaltaa ja siihen pitää puuttua parhaan taitonsa mukaan.

Kolmas hyvä asia on Operaatio Lumihiutale, joka auttaa matkalaisia tien päällä. Teiden ritarit, tiepalvelumiehet ovat jälleen startanneet matkaan ja ojentavat auttavan kätensä tien päällä pulaan joutuneille. Turvallista matkaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti