perjantai 29. joulukuuta 2017

Kissojen, koirien ja muiden eläinten kauhujen yö lähestyy

Kohta paukkuu ja raketteja ammutaan taivaalle. Kova räiske ja pauke tulee taasen olemaan eläimille painajaismaista. Ne ovat kovasti peloissaan. Kajaanin Uudenvuoden vastaanoton juhlinta toteutetaan ensimmäistä kertaa Linnansillan ja Rantapuiston alueella sunnuntaina 31.12. klo 19.30 alkaen. Ilotulitus ammutaan noin klo 20.00 Tervakanavan alueelta. Kajaaninjoella on viime aikoina uiskennellut paljon joutsenia. Jostain syystä joutsenet ovat vielä jääneet joelle, eivätkä ole lähteneet muuttomatkalle. Ilmeisesti sula joki ja ruokinta ovat houkuttaneet jäämään. Tahtotilana onkin, että myös linnut voivat viettää rauhallista uuttavuotta ilotulituksista huolimatta. Sekä Rauniolinna että Kauppatori ovat aivan keskustan tuntumassa.
Viime päivinä on tullut huolestuneilta kansalaisilta yhteydenottoja, miten joutsenet pärjäävät paukkeessa. Niinpä järjestäjät ovat olleet yhteydessä Kainuun Lintutieteelliseen yhdistykseen.

Asiantuntijoiden ja lintuharrastajien ohjeiden mukaisesti Linnanvirrassa olevat linnut pyritään saamaan keskusta-alueelta väliaikaisesti pois uudenvuoden juhlinnan ajaksi. Lintujen ruokinta Linnanvirran alueella lopetetaan väliaikaisesti ja lintuja hätistellään soutelemalla rauhallisesti alueella ennen uudenvuoden tapahtumaa. Ruokintaa jatketaan heti uudenvuodenpäivänä. Järjestely saattaa kuitenkin laukaista lintujen luontaisen muuttorefleksin, joten lintujen palaaminen talveksi Linnanvirran alueelle ei ole täysin varmaa. Kevään koittaessa uskotaan, että linnut palaavat varmuudella ihmisten iloksi. (lähde: www.kajaani.fi)

Helsingin poliisilaitos on varoittanut sosiaalisessa mediassa jättämästä koiria yksin paukkeeseen ja Evidensia Eläinlääkäripalvelut pyytävät, ettei hevostallien läheisyydessä ammuta raketteja.

Huomioidaan niin linnut kuin muutkin eläimet!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti