lauantai 9. joulukuuta 2017

Hyviä uutisia, Kainuu on kasvun veturi!

Nyt on saatu hyviä uutisia. Kainuu on talouskasvun ja työllisyyden kärjessä. Kärkeen on menty niin, että heilahti, enää emme ole pahnan pohjimmaisia. Kannattaa tuulettaa ja kertoa tätä hyvää sanomaa eteenpäin. Hyvä Kainuu. Kasvun veturit ovat kaivoyritys Terrafame Oy ja metallialan yritys Transtech Oy. Siellä nämä veturit ovat keskellä ei mitään ja mennä porskuttavat. Tämä hyvä kehitys on todistettu tilastonumeroin. Myös monet pk-yritykset ovat pärjänneet hyvin. Tilastokeskuksen numeroiden mukaan Kainuun talouskasvu oli vuonna 2016 vahvinta koko maassa.

Alueellisessa arvonlisäyksessä (tuotettujen hyödykkeiden myyntihinta ja niiden valmistamiseen käytettävät kustannukset, mm. palkat) Kainuu on aivan omilla prosenttiluvuilla. Arvonlisäys kasvoi Kainuussa vuonna 2016 lähes seitsemän prosenttia. Seuraavaksi parhaassa arvonlisäys kasvoi neljä prosenttia.

Asukasluku valitettavasti pienenee koko ajan. Se on huono asia. Väkeä tänne pitäisi saada lisää. Vai paraneeko pidot kun väki vähenee? Huoltosuhteeseen väen vähenemisestä voi olla hyötyä, jos työllisyys säilyy hyvänä eikä laske, niin elättäjiä suhteessa elätettäviin on enemmän. Kainuussa myös todellinen työllisten määrä on kasvanut vuonna 2016.

Rakentamisessa Kainuulla menee vähän huonommin. Muualla maassa rakentaminen on ollut kasvussa. Uuden sairaalan rakentaminen on hieman tuonut valoa rakentamiseen.

Kajaanin kaupungin perustaja Pietari Brahe ja rouva ovat tulleet omin silmin seuraamaan Raatihuoneen torille Kainuun hyvää menoa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti