tiistai 7. marraskuuta 2017

Verokarhu ei pääse paratiisiin

Paratiisi, veroparatiisi sellainen. Miltähän se tuntuisi olla paratiisissa. Nyt on käärme päässyt paratiisiin. Paratiisin papereita on vuodettu julkisuuteen yli 13 miljoonaa dokumenttia. Verokikkailut tulevat päivän valoon. Kuulemma on ihan laillista toimintaa tämä verosuunnittelu. Meikäläiseltä kyllä otetaan heti vero palkasta päältä. Et siinä pääse kikkailemaan. On se kyllä kumma, että näitä veroparatiiseja ei saada kuriin. Eilen illalla kun katsoin YLEn MOT ohjelmaa, niin kylläpä pisti vihaksi, oikein kihisin kiukusta.

Edellisessä tietovuodossa oltiin Panamalla ja nyt Bermudalla. Nyt paratiisin paperit ovat tutkivien toimittajien verkoston käsissä. Tähän verkostoon kuuluu Suomessa YLE.

Mitään laitonta ei tietenkään ole missään, sehän on selvä. Eettisesti on kyseenalaista kun kuningattaren varainhoitaja sijoittaa rahaa veroparatiisimaihin. Veroparatiiseihin laitetaan rahaa, jotta vältetään oman maan verotus. Yhteiskunnan toiminnan hyväksi jäävät näin verot saamatta. Muut joutuvat sitten paikkaamaan ja maksamaan näiden veronkiertäjien kikkailut.

Euroopassa ja EU:ssa on sellaisia maita, jotka vetävät välistä. Nämä maat sallivat verokikkailun ja näin syövät muilta EU-mailta verotuloja. EU:ssa pitää puhaltaa yhteen hiileen ja minusta näitä maita pitää kärventää ja moittia tällaisesta toiminnasta.

Entä mitä tekevät poliitikot kitkeäkseen veroparatiisit. Eivät yhtään mitään. Kyllä he puheissaan tuomitsevat veroparatiisit ja lupaavat tehdä asialle jotain. Päinvastoin, vasta hyväksyttiin Suomessa hallintarekisterien käyttö ja nyt niiden taakse pääsee piiloitumaan.

Osakkeenomistajat ovat käärineet taasen suuria voittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti