lauantai 25. marraskuuta 2017

Joulu on avattu, tonttuja torin täydeltä

Tulkoon joulu, joulu on avattu täällä Kajaanissa tänään. Kauppiasyhdistyksen järjestämä perinteinen joulunavaus oli Raatihuoneentorilla kello 11.00. Jouluvalot syttyivät Kauppakadulle. Pimeän tullen valot loistavat kirkkaasti tuoden iloa ja valoa kaupunkilaisille. Joulupukki ja Valto-tonttu laulattivat lapsia sekä lapsenmielisiä. Lapset saivat suut makeaksi, kun joulupukki jakoi joulukarkkeja. Pitihän torilla tietty käydä siivouksen lomassa. Joululaulut soivat iloisesti ja joulupukki oli hyvin odotettu vieras. Joulupukin kanssa jumpattiin joululaulun tahtiin. Joulupukki hengästyi aika lailla pysyäkseen lasten tahdissa. Joulupukki onkin jo vanha ja kunto ei ole enää entisensä.

Kuhmossa oli vietetty eilen koko päivän joulunavausta. Perusopetuksen 650 oppilasta olivat marssineet tonttuparaatilla torille. Joulupukki oli ottanut torilla tonttuparaatin vastaan. Joulupukki oli nimittänyt kaikki tontut joulun hyväntahdon lähettiläiksi. Torilla oli räpättykin. Kuulosti mukavalta tapahtumalta. Kuhmo kaupungin sivuilta löytyy video tonttuparaatista. Sieltäpä voin paraatin tunnelmaan sukeltaa.

Tonttuparaati sopii Kuhmoon. Luin www.kuhmo.fi verkkosivuilta, että Kuhmo haluaa olla Tonttujen kaupunki, sillä Suuren Tonttukirjan mukaan tontut vaelsivat Kuhmon Lentiiraan jo v. 500 jKr.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti