maanantai 20. marraskuuta 2017

Muistan lapsia tänäänkin, liput liehuivat lapsen oikeuksien puolesta

Tänäänkin ovat maailman lapset olleet ajatuksissani. Marraskuun 20. päivänä vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Tämän vuoden teema on yhdenvertaisuus - Suomi 100 yhdessä. YK:n yleiskokous suositteli jo vuonna 1954 kaikille maailman maille lapsen päivän viettämistä. 20.11.1959 YK hyväksyi lapsen oikeuksien julistuksen. Julistuksen tarkoituksena on taata kaikille alle 18-vuotiaille onnellinen lapsuus. Viime vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täytti Suomessa 25 vuotta.

Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustivat kaikkia mukaan liputtamaan tänään lapsen oikeuksien puolesta. Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot liputtamaan ja antanut yleisen liputussuosituksen. Oman työpaikkani saloissa liput liehuivat, kiitos. Toivottavasti lapsen oikeuksien päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä.

Valitettavasti onnellinen lapsuus ei toteudu todella monen lapsen kohdalla. Niin paljon on sotaa ja kurjuutta maailmassa. Lapsia kuolee nälkään, on lapsityöläisiä ja lapsisotilaita. Kaikille lapsille ei vain ole käynyt hyvin, niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Itse olen ollut onnekas, minulla oli hyvä lapsuus ja myös minun lapsilla oli hyvä lapsuus. Meillä on ollut välittävät ja rakastavat vanhemmat. Turvallinen perhe puuttuu valitettavasti monelta lapselta.

Leikki on lapsen työtä ja lapsen pitää saada leikkiä. Leikki puuttuu liian monelta lapselta.



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti