tiistai 28. marraskuuta 2017

Kotikaupungin valot

Kyllä se on niin, että kotikaupungin valot ovat parhaat, tutut ja turvalliset. Juuri nyt talven erilaiset valot loistavat kaikkialla. Nyt alkaa valoja löytyä joka suunnasta. Tässä pimeyden keskellä valoa kaipaakin. Erityisesti itseäni on ilahduttanut työpaikan edessä oleva sinivalkoisin valoin koristeltu joulukuusi. Kuusi tervehtii minua joka aamu. Toivottavasti se säilyy siinä jouluun saakka meidän ilonamme.

Kauppatorin ja Raatihuoneentorin isoihin kuusiin ovat valot myös syttyneet. Kauppakadun ylle syttyivät jouluvalot. Niitä taidetaan nykyisin kutsua talvivaloiksi, sillä valot sammuvat vasta tammi-helmikuussa. Minusta Kauppakadun valot ovat tosi upeat.

Ensi viikolla 5.-6.12. meitä kehotetaan valaisemaan satavuotias Suomi hetkeksi sinivalkoiseksi. Keskeisiä kohteitamme, kuten rakennuksia, patsaita, siltoja, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä valaistaan sinivalkoisin valoin. Myös muualla maailmassa onnitellaan Suomea ja valaistaan kohteita sinivalkoisin värein. Oman valaisun voi toteuttaa myös työpaikoilla ja kodeissa. Sinivalkoiset valot syttyvät itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.12. kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Valaistavat kohteet

Charles Chaplinin nerokas romanttinen komedia Kaupungin valot (City Lights) valmistui vuonna 1931. (Koti)kaupungin valoja pohtiessani tämä elokuva tuli mieleen. Kaupungin valoissa kulkuri seikkaili.

Jospa lähtisi 5.-6.12. kameran kanssa bongailemaan kaupungin valoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti