keskiviikko 8. marraskuuta 2017

"Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellanen"

Kävin tänään elokuvissa katsomassa suomalaisen sotaelokuvan Tuntematon sotilas. Elokuva pohjautuu Väinö Linnan klassikkoromaaniin ja vuonna 2017 tehty elokuva on kolmas versio. Tällä kertaa elokuvan on ohjannut Aku Louhimies. Elokuva oli hyvin tehty, puhutteleva, täynnä tunnetta ja näyttelijät olivat hyviä. Sotamies Antero Rokkaa näyttelevä Eero Aho oli aivan erinomainen. Myös muut olivat todella hyviä. Kyllä tämä elokuva piti tehdä. Kiitos elokuvan tekijöille.

Elokuvan tarjosi minulle Tradeka 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Elokuvan alussa esitettiin Tradekan juhlavuoden lyhytelokuva OLLAAN LIIKKEESSÄ - Matka osuusliikkeen portailta Burger Kingiin. Hyvin oli tämäkin elokuva toteutettu ja sain sen kautta historiatietoa osuusliikkeen synnystä ja vaiheista.

Elokuvan käsikirjoitus noudatteli hyvin pitkälti aikaisempia tuntemattomia. Pieniä eroavaisuuksia oli Edwin Laineen Tuntemattomaan sotilaaseen verrattuna. Ehkä kuitenkin pidän enemmän tästä Laineen versiosta. Mutta hyvä, että uusi tuntematon on tehty nykyaikana.

"Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellanen." ovat Rokan kuuluisat sanat tuntemattomassa ja Rokka ne myös tässä uudessa tuntemattomassa sanoi.  Elokuvasta välittyi hyvin se, miten kaikki tekivät sodassa parhaansa ja kaveria ei jätetty ja tämä tunne oli läsnä koko elokuvan ajan. Toveruus ja huumori olivat vahvasti mukana sodan kauheuksien keskellä.

Tässäpä on taasen muisteltavaa ja ajateltavaa minulle pitkäksi aikaa. Toivottavasti emme joudu koskaan sotaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti