lauantai 4. marraskuuta 2017

Kekripukki roihusi komeasti

Olen mykistynyt hienosta kekrijuhlasta. Kyllä oli taasen Rauniolinnamme kupeessa yhteisöllinen, tunnelmallinen ja valontäyteinen tapahtuma. Ihmisiä, valoa, tanssia, Kajaaninjoki ja kekripukki seisoi ylväänä joessa. Pimentyneessä illassa oli taikaa. Olisi pukki kyllä voinut pitempäänkin seistä joella kaupunkilaisten ilona. Tänään pukki kuitenkin poltettiin perinteiden mukaisesti.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Routa Company ja G-voima. Juhlan aluksi meitä kehotettiin sytyttämään taskulamput, mitkä oli kehotettu ottamaan mukaan. Seisoin toisella puolella jokea ja mukavasti näkyivät valot minulle sieltä vastarannalta.
Linnasaaressa nähtiin tanssillinen valoduetto. Hienosti sekin näkyi katselupaikalleni. Soutajat ja  soihdunkantajat esittivät minimalistinen ja maaginen veneiden tanssin ja tanssin päätteeksi kekripukki sytytettiin. Soutajat soihdunkantajineen olivat kyllä hulppea näky. Katsojat pidättivät henkeään, että saadaanko pukki syttymään. Soihduista kun tippui osa tulesta joen veden syövereihin ja soihtujen nokissa oli enää vain pieni liekki. Loppu hyvin kaikki hyvin, pukki saatiin syttymään ja se roihusi komeasti.
 
Tässä sitä on taasen muistelemista syksyn pimeinä iltoina. Sain valohoitoa. Keli on tällä hetkellä varsin loskainen. Kumpparit olivat paras jalkine tänään.

Rauhallista pyhäinpäivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti