keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Hallitus tuli järkiinsä ja perui tyhmän päätöksensä

Jos jotain hyvää voi sanoa nykyhallituksesta, niin osaa se ainakin perua huonoja päätöksiään. Alunperinkään huonoja päätöksiä ei pitäisi lanseerata. Tuntuu vähän siltä, että laitetaan tämä nyt liikkeelle ja katsotaan mitä sanotaan. Sitten muutetaan, jos tulee niin sanotusti lunta tupaan. Eikö heti voisi lait valmistella huolella ja käyttää asiantuntijoita apuna.  Hallitus perui osa-asunnon normin, joka olisi leikannut kimppakämppien ja alle 20 neliön asunnoissa asuvien asumistukea.

Hallitus uudisti asumistukijärjestelmää elokuun alusta niin, että opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin. Uuden lain mukaan pienessä asunnossa tai jaetussa asunnossa asuvalle olisi hyväksytty yleiseen asumistukeen 20 prosenttia muita pienemmät asumismenot. Mitäs järkeä tässä olisi ollut? Se olisi rangaissut niitä, jotka ovat valinneet edullisen asumismuodon. Kroonisessa asuntopulassa eikö ole vain hyvä asia, että hakeudutaan kimppakämppiin ja soluasuntoihin.

Tiedän kaksi siskosta, jotka asuvat kimppakämpässä. Toinen on opiskelija ja toinen pienipalkkainen työssäkäyvä. Kun asuntoon muutettiin, niin vuokrasopimus oli molempien nimissä. Kun uusi laki astui voimaan, niin toisen (työssäkäyvän) piti sanoa itsensä irti ja tehdä päävuokralaisen kanssa alivuokrasopimus. Vuokranantaja ei suostunut tekemään erillisiä vuokrasopimuksia. Porsaanreikä löytyi, molemmat voivat tehdä oman asumistukihakemuksen, he kun ovat siskoksia, niin tämä onnistuu. Molemmat saavat oman asumistuen.

Mistäpähän ne mahdettaneen hakea ne korvaavat säästöt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti