torstai 9. marraskuuta 2017

Pyörät ne lauloivat: "Kuopijoon käy tie!"

Pyörät ne lauloivat: "Kuopijoon käy tie!"
Kiskottii kirskuivat: "Tervehykset vie!"
Tunnelma olj siellä lupsakka heti, lupsakka heti!
Savonmuahan oekeet immeiset veti Lentävä Kalakukko!

Aamulla lähti yhdeksän hengen porukka Kajaanin rautatieasemalta kohti Kuopiota. Edessä oli tutustuminen Kuopion kaupungin viestintään ja markkinointiin. Juna vei meidät ihan ajallaan Kalakukko kaupunkiin. Meillä oli laukussa leipää vaan. Veimme tuliaisiksi sitä Pekka Heikkisen maankuulua puu-uunileipää. Niin olivat leivät aamulla lähtiessä tuoreita, että käsiä polttelivat. Ja mikä leivän tuoksu! Pärjäämme kyllä meidän ruisleivällä kuopiolaisten kalakukoille.

Päivä meni mukavasti ja saimme paljon tietoa matkaevääksi. Meidät otettiin vastaan hyvin iloisesti ja vieraanvaraisesti, savolaiseen lupsakkaan tapaan. Lämmin kiitos kuopiolaisille. Olette ihania.

Juna toi matkalaiset kotiin viitisentoista minuuttia myöhässä. Hieman siinä matkalla häikkää oli ja veturin kuljettajan piti käydä tarkistamassa vaihteet junan peräpäässä. Mutta onneksi pääsimme säikähdyksellä ja saatoimme jatkaa matkaa Kajaaniin. Kajaanista juna vielä lähti Oulua kohti.

Kuopion kaupungintalo on kyllä nähtävyys. Kerrassaan upea. Talon juhlasali oli kerrassaan mahtava ja sitä siinä tovin ihastelimme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti