Tässä ihan kotikulmilla Kajaanissa on tutkimusryhmä (Kajaanissa toimiva Oulun yliopiston mittaustekniikan yksikkö) luonut puolukasta puolukkarikasteen, josta toivotaan vientituotetta. Tätä rikastetta toivotaan tulevaisuudessa hyödynnettävän terveysvaikutteisissa kapseleissa. Tutkijat uskovat, että tästä voi kasvaa tulevaisuudessa miljoonabisnes. Nyt puolukkaa myydään vain pakastettuna, eikä sitä jalosteta Suomessa mitenkään. Vautsi vau. Hienoa työtä tutkimusryhmältä! Tällaista täällä Kajaanissa on meneillään.
Kajaanissa toimiva tutkimusryhmä on onnistunut tislaamaan 50 kilosta puolukkaa kilon puolukkarikastetta. Tästä jauheesta löytyvät puolukan terveydelle tärkeimmät aineet polyfenoliyhdisteet. Puolukkaahan meillä metsissä riittää. Mikäli puolukkarikastetta saadaan kaupaksi, niin marjaa tarvitaan paljon lisää ja silloin myös poimintahinta voisi nousta. Aika näyttää tuleeko tästä miljoonabisnes. Toivottavasti ulkomailla nyt kiinnostutaan tästä meidän hienosta marjastamme.
Pidän puolukasta. Kaalilaatikko ja puolukkahillo, sitä ei voita mikään. Lapset eivät syö puolukkaa muutoin kuin vispipuurossa.
Tänä vuonna meidän puolukat piti ostaa torilta. Selkä on hieman hankalana ja metsään ei ole oikein asiaa. Torilta ostamieni puolukoiden laatu ei vain ollut oikein hyvä. Hillossa on tosi hapan maku. Ikään kuin puolukat olisivat olleet lämpimässä ja lähteneet käymään (happamoitumaan). Toki puolukassa on kirpsakka maku, mutta ei maku ole koskaan ollut tällainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti