torstai 21. syyskuuta 2017

Mä metsään haluan mennä nyt

päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia laskevat verenpainetta ja kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
metsässä vietetyt 20 minuuttia laskevat verenpainetta ja kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
metsässä vietetyt 20 minuuttia laskevat verenpainetta ja kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
metsässä vietetyt 20 minuuttia laskevat verenpainetta ja kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
Nyt olisi kyllä aika mennä metsään. Sieniaika jatkuu vielä ja puolukat ovat punaisimmillaan. Miltä kuulostavat sellaiset sieniherkut kuin tattikohokas, vahveropuuro ja -kreemi, lampaankääpälasagne, pikkelisuppikset ja syntiset suppikset. Vesi kielelle herahtaa.

En ole mikään hyvä sieniasiantuntija ja kovin vähän tunnistan sieniä. Tunnistan varmuudella kantarellin, suppilovahveron (tuttavallisemmin suppis), kangassienen ja herkkutatin. Kantarelleja kasvaa mökin maastossa. Muutaman kantarellin olen nähnyt jopa pihatiellä auton alla kasvavan. Äiti tietää mökin maastossa parhaat kantarellipaikat ja meillä on ollut diili, että hän ne saa myös kerätä. Minä en ryhdy hänen kantarellipaikkojaan etsimään.

Suppilovahvero on erinomainen ruokasieni. Harmi vain, että suppilovahverot kasvavat enimmäkseen Etelä- ja Keski-Suomessa ja ne ovat harvinaisempia täällä pohjoissuomessa. Tämä sieni ei säikähdä pakkastakaan.

Nyt on luvassa viikonlopuksi oikein kesäisiä kelejä, aurinkoa ja lämmintä. Metsässä on siis mitä parhaimmat olosuhteet tallustaa. Selvitysten mukaan metsässä oleilu laskee verenpainetta ja kohottaa elinvoimaisuutta.

Mutta ne syntiset suppikset
3 dl rypsiöljyä
laita öljy liedelle lämpiämään
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
tölkki olutta
2 munanvalkuaista
sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola ja lisää joukkoon olut, lisää munanvalkuaiset olut- jauhoseokseen
2 dl suppilovahveroita
kasta sienet frittitaikinaan ja pudota varovaisesti kuumaan öljyyn ja friteeraa





metsässä vietetyt 20 minuuttia laskevat verenpainetta ja kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti