Törmäsimme sattumalta Kuopiossa mielenkiintoiseen ravintolaan Musta Lammas Gourmet. Rakennus ei näyttänyt kummoiselta ja ihmettelimme, mitä tuossa rakennuksessa oikein on. Katolla luki isoin kirjaimin Musta Lammas Gourmet.
Sisälle ravintolaan emme rohjenneet astua. Kävimme ravintolan ulkopuolella ja tietysti netistä haimme tietoa ko. ravintolasta. Tällä kertaa herkkujen maistaminen jäi haaveeksi. Miltä kuulostavat tällaiset herkut kuin: karhunlaukka-perunasipsi, lahnakroketti, luuydintä ja punajuurta, hapanjuurileipää, madekeittoa ja Peltolan Blue -juustoa, perunabliniä, muikunmätiä, pikkelöityä tilliä ja hapankermaa, kotimaista karitsanniskaa, porkkanaa, spelttiä ja korvasienikastiketta, variksenmarjaa ja etikkamarenkia, jogurttia ja puolukkaa, kinuskia. Tuttua suomalaista ruokaa, mutta silti listalla olevat ruoat kuulostavat kyllä aika eksoottisilta. Suomesta löytyy hyviä raaka-aineita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita kannattaa käyttää.
Talon seinässä luki seuraavaa:
"Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön. Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 Matti ja Laura Hirvensalo toteuttivat suunnitelmansa avata ravintola, joka kantaa nimeä Musta Lammas. Siitä asti olemme vieneet eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Jokainen ruokalaji valmistetaan alusta asti itse. Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiömme inspiraation lähteenä. Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Uskomme, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita. Ammattitaidolla tarkkaan valitut juomat täydentävät elämyksen! Herkullisia hetkiä! Elämäsi Mustat Lampaat #mustalammas
http://mustalammas.ravintolamestarit.net/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti